De Valk Leiden 

 

 

 

Uitbreiding van Petit Restaurant de Valk aan de 2e Binnenvestgracht te Leiden met een bovenwoning.
De eigenaar had de wens boven zijn zaak te wonen. Het van oorsprong 1- laagse gebouw is uitgebreid met een opbouw. Het  pand ligt binnen het beschermd stadsgezicht.
De opbouw is uitgevoerd in  houtskeletbouw en afgewerkt met houten delen in red cedar, het flauw hellende dak is uitgevoerd in zink. De houten delen zijn doorgezet over de gevel van de begane grond waardoor onder- en bovenbouw tot een  geheel zijn gesmeed. Door de combinatie met de speelse gevelindeling is het een markant gebouw geworden in het groene park langs de Singel.

 

Opdrachtgever: Dhr. B. Regeer
Aannemer: Jobo de Bouwers / Leiden
Uitvoering: 2006

Detail gootoverstek

 

Afbeelding boven: plattegrond van de woning en doorsnede over het pand