Buroprofiel

GROENEWEGEN architecten - | bouwadviesburo is al meer dan 35 jaar aktief in Leiden en omgeving.

In de jaren '70 is J.M.E. Groenewegen gestart met het buro, het buro bestaat thans uit 2 man. Door de jaren heen zijn vele projecten gerealiseerd, projecten van groot tot klein en divers van  aard: van nieuwbouw en verbouw van woningen voor particulieren, kleinschalige appartementenbouw, verbouw van monumentale panden tot nieuwbouw en verbouw van bedrijfs- en winkelpanden. Onze opdrachtgevers zijn over het algemeen bedrijven en particulieren.

Bij het aangaan van een opdracht staan de wensen en behoeften van de opdrachtgever centraal. Onze taak is de opdrachtgever te adviseren en te komen tot verantwoorde, verrassende oplossingen zowel functioneel als architectonisch, hierbij niet de bouwkosten uit het oog verliezend. Ieder plan heeft zijn eigen oplossingen: iedere opdracht en opdrachtgever is uniek, iedere situatie en lokatie is uniek.

 

Werkzaamheden

Onze werkzaamheden beslaan het gehele bouwproces: het maken van het ontwerp , het bewaken van het  budget, het aanvragen van de omgevingsvergunning, het selecteren van een aannemer en het begeleiden van de uitvoering en oplevering van het werk.

Voor bepaalde onderdelen, zoals bijvoorbeeld het uitwerken van konstruktieve tekeningen en berekeningen, schakelen wij een extern adviseur in. Hierbij coordineren wij deze werkzaamheden.

Een opdracht kan ook een deelopdracht zijn, bijvoorbeeld het verzorgen van het plan tot aan de omgevingsvergunning. Vaak is dit bij kleinere werken het geval.

 

Tarieven en werkwijze

In een eerste gesprek, op lokatie of bij ons op kantoor, spreken wij met u uw plannen door. Op basis hiervan brengen wij vervolgens een offerte uit. Is de offerte passend dan volgt als eerste het informeren naar het bestemmingsplan (is wat u wilt mogelijk ?), vervolgens volgen het maken van een of meerdere ontwerpen,  het aanvragen van de omgevingsvergunning etc..

Een eerste gesprek en offerte zijn kostenloos en vrijblijvend. Over het algemeen is ons honorarium een vast bedrag gebaseerd op het aantal uren dat wij verwachten aan het werk te besteden of een percentage van de bouwkosten. Per werk en gewenste werkzaamheden bepalen wij dit. 

Wij streven naar een goed persoonlijk kontakt, duidelijkheid, en het belangrijkst: een tevreden opdrachtgever !